Er kan in de praktijk ook een sensorisch profiel afgenomen worden. 

Wat is dat juist?

Mensen met autisme kunnen sensorische verwerkingsproblemen vertonen op allerlei vlakken. Sommigen hebben moeite met bepaalde aanrakingen (willen niet geknuffeld worden, verdragen bepaalde kledij niet, voelen het niet als je hen op de schouders tikt...), anderen hebben dan weer problemen met smaak of geuren die te fel of net te zacht binnenkomen... Ook veel motorische problemen vinden een oorzaak binnen de sensorische verwerking (denk aan het kind dat een vertraging oploopt, omdat het zijn/haar voetjes niet op een koude/ruwe/oneffen/te zachte ondergrond wil zetten of moeite ondervinden met schrijfmotoriek omdat ze niet goed aanvoelen hoe stevig ze hun potlood moeten omklemmen/hoe hard hun potlood op het papier moet staan)...

Om dan aan de slag te kunnen gaan met deze problemen door gerichte hulpmiddelen aan te reiken, de omgeving wat aan te passen OF door therapie op maat te kunnen bieden, is het opmaken van een sensorisch profiel een absolute MUST! Een vertrekpunt van waaruit ik verdere interventies kan aanbieden.

Een sensorisch profiel bestaat uit een hele uitgebreide vragenlijst die meegeven wordt om thuis in te vullen en deze wordt daarna door mij verwerkt.

Prijs:

Verwerking profiel: € 150,00

Bespreking profiel: € 50,00

 

Indien gewenst kan de vragenlijst ook in de praktijk afgenomen worden. Hiervoor moet er toch wat tijd voorzien worden.

Afname samen met coach: € 125,00